TRUP. MINTE. SUFLET. FRUMUSETE DE CARE AI NEVOIE.
Frumusetea. Uneori este greu să găsești un echilibru, dar nu imposibil!
În ziua de astăzi, normele de frumusete pe care le impune societatea par din ce în ce mai aspre. Ei bine astăzi, vei descoperi mai multe modalități prin care poți fi mai fericită cu tine însuți.
Trupul
Vom începe cu trupul. De-a lungul istoriei, aspectul este considerat cel mai expus la părerile celor din jur si cel mai evident factor de frumusete. Este prima impresie pe care ți-o faci despre o persoană. Ei bine, uite câteva sfaturi care o sa te faca sa te simti extraordinară când iti porti trupul in public.
Trupul trebuie intreținut si ingrijit. Atât prin păstrarea unei igienă corespunzătoare putem folosi si anumite produse de îngrijire cu scopul de a complementa rutina de baza. Nu doar igiena reprezinta un factor important dar și sportul regulat si un stil de mâncare sănătoasă sunt factori cheie. Să nu uitam totuși de haine, acestea trebuie să aibă intotdeauna un aspect îngrijit, curate și călcate. Toate acestea aduc un aspect plăcut, îngrijit, simțindu-te bine in propria piele si vei stârni încredere din partea persoanelor inconjuratoare.
Mintea
Mintea se afla printre cele mai importante aspecte al corpului. Are parte de o frumusete care se formează prin intermediul informațiilor acumulate in timp. Cu cât știi mai multe cu atât ești mai avantajata. Poți face mult mai multe lucruri iar orizontul tău este mult mai vast. Vei ajunge să înțelegi și să faci lucruri de care nu te credeai capabila. Eu cred că secretul evoluției consta in a fi conștienta de faptul că, oricât de multe ai știi, de fapt nu știi destul. Uite câteva sfaturi care cred că îți vor fi de folos.
„Citește ! Citește orice prinzi în mâna !”
Tudor Chirila
Este extrem de important ca cititul să facă parte din viața ta. Citește ce îți place si ce te fascinează. La un moment dat, o să vezi lumea altfel. Mult mai colorată. Cititul poate fi o evadare de la realitatea uneori dură. De asemenea încearcă să descoperi cât mai multe jocuri care îți pun mintea la încercare. Depășește- ți limitele, vezi cât de multe poți face. Crede în tine, fiindca si eu cred.
Sufletul
Am ajuns la subiectul cel mai sensibil. Aici nu pot vorbi despre o formulă magică. Sufletul e foarte predispus la schimbări. Datorită evenimentelor la care esti expusa in viața.
Viața este dificilă, mereu se vor găsi obstacole care să îngreuneze drumul. Însă per total viața este o alegere. Tu decizi cum iei lucrurile, si cum le lași să te afecteze.
Nu te lăsa mai prejos, folosește atuurile în favoarea ta. Infrunta încercările pe care le întâmpini. Fi puternică. Într-o zi, vei avea ocazia să demonstrezi ce poți.
Iartă, iubeste si dăruiește. Pune-te în locul celor mai puțin norocoși. Evident, nu tu ești de vină pentru situația lor. Hai să nu judecăm pentru o secundă. Doar să ajuți, fără motiv. Te va face să te simți mai bine.
CONCLUZIE
Am ajuns la final iar cel mai important lucru e să lucrezi cu tine. Nu doar exterior. Dar și interior. De ce să fi doar frumoasa, când poți fi și inteligenta. De ce să fi buna, când poți fi extraordinara. Exemplele pot continua. Însă trupul, mintea si sufletul nu pot exista una fără cealaltă. Este o relație de interdependeță între acestea. Pentru a putea ajunge la echilibrul mult dorit, toate trebuie ingrijite.
Te invit să vizitezi magazinul nostru. Poti găsi produse destinate ingrijirii si relaxarii trupului, mintii si a sufletului. Încearcă. Îți garantez că nu vei regreta. Pe data viitoare!
Noble Lotus este un brand care ofera produse de de frumusete 100% naturale pentru relaxarea si rasfatului tau. Suntem focusati sa oferim mai mult decat o simpla experienta. Acest lucru il facem prin calitate, pasiune si rafinament. Aducem SPA-ul la tine acasa!
YOGA – Relaxarea de care ai nevoie
YOGA este un stil de viață care datează de peste 5.000 de ani. Acesta te ajută nu vă doar să găsesti echilibrul interior. Dar ajuta in auto-cunoaștere.
Importanta Meditației
Exercițiile au scop de orientare. Nu doar în a te regăsi, dar au si un efect relaxant, de care corpul are nevoie.
Există foarte multe exerciții, care sunt cunoscute prin diferite denumiri. Acestea ajută corpul să se relaxeze. Ajuta la circulația sângelui. Menține sănătatea corpului, insă nu se rezumă doar la atât.
Meditațiile sunt cele care sporesc efectul de relaxare. Se pot folosi si produse complementare care vor aduce starea de bine pe care o meriți din plin.
Exercițiile de YOGA împreună cu meditația, aduc atât relaxare cat si echilibru. Acest stil de viață menținand echilibrul in viata zilnica din toate punctele de vedere. Trup. Minte. Suflet. Timpul din rutina zilnica este destul de dificil de gestionat si pentru aceste exerciții. Dar nu imposibil . După o zi grea de muncă această destresare este extrem de plăcută.
Stilul de viață se poate schimba radical. Fie vorba intre noi, cu mâncarea sănătoasă, exerciții si o ingrijire constanta, vă puteți menține trupul precum si mintea si sufletul sănătoase și frumoase. Sună bine nu?
In continuare vă voi sugera câteva trucuri de meditații si YOGA. Nu există o forma universala pentru toata lumea . Dat fiind faptul ca depinde de fiecare corp sau persoană in parte. Dar eu zic ca merită macar încercat.
Meditația budista: aceasta se face in pozitie de șezut. Secretul este concentrarea asupra respirației. Inspirați numărând de la 1 la 10, expirați de la 10 la 1. Crescător si descrescător. Luați-o de la capăt. Dar mai ales concentrați-vă!
Concentrarea atenției: priviți un obiect din jur. De exemplu un tablou. Unul placut si frumos. Distragerea de la acest obiect va deveni din ce in ce mai rara.
In continuare va mai propun si cateva tehnici de yoga.
Incrucișarea picioarelor: găsiți un loc si o saltea pe care vă așezați. Încrucișați-vă picioarele. Tine-ți coloana dreaptă, mâinile întinse si așezate pe genunchi.
Poziția pisicii: așezați-vă în genunchi. Puneți va mâinile la extremitatea mica a saltelutei, iar gleznele să ajungă la cealaltă extremitate. Atenție: mâinile sa fie la nivelul umerilor,iar genunchii perfect aliniați.
Poziția copacului: aceasta pozitie tine mult de respirație si echilibru. Pare greu dar nu imposibil. Din poziția vertical. Ridica ți un picior la nivelul pulpei superioare. Sprijiniți- vă piciorul de celălalt. Iar mâinile țineți-le ca și cum v-ați ruga. Stați 30 de secunde după care schimbați piciorul.
Speram ca sfaturile noastre va pot ghida in directia dorita. Relaxarea trupului, al mintii si al sufetlului sunt interconectate. Nu putem ignora un aspect sau altul. Trebuie sa ingrijim toate aspectele, fiind egal de importante.
Vă invit in magazinul nostru online, veți găsi aici produse care să vă sustină in calatoria constanta de ingrijire si relaxare.
Produsele Nobel Lotus sunt 100% naturale si fabricate manual, special pentru tine. Aducem SPA-ul la tine acasa.
5 Vitamine Beneficii Sanatatii Pielii
Ingrijirea pielii ar trebui sa fie o parte esentiala a unui stil de viata sanatos. Un ten tanar, frumos si sanatos se intretine si ingrijeste zilnic cu ajutorul ingredientelor potrivite.
Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Are 3 straturi (epiderm, derm şi hipoderm) şi o suprafaţă de aproximativ 2 m. Pielea este cea mai importantă barieră împotriva factorilor externi (bacterii, raze UV), este responsabilă pentru reglarea temperaturii corpului şi reprezintă aproximativ 16% din totalul greutăţii corporale.
În acelaşi timp pielea este un element al frumuseţii pentru că este primul lucru care poate fi văzut de cei din jurul nostru. Un ten sănătos şi bine îngrijit întoarce mai multe capete decât o garderobă scumpă.
O piele luminoasă și frumoasă nu se obține doar prin intermediul produselor de îngrijire potrivite, ci și printr-o dietă care să întărească rezultatele oferite de acestea. Organismul are nevoie permanentă de vitamine, astfel încât regenerarea pielii și protejarea lui să fie susținute și din interior. Ridurile, tenul acneic, inflamația etc. – toate aceste imperfecțiuni pot fi semne ale unei stări de sănătate deficitare, cauzate adesea de un regim alimentar insuficient în vitamine și nutrienți.
Iată o listă cu cele 5 vitamine de care ai nevoie pentru un ten si o piele perfectă.
Vitamina A
Aceasta, împreună cu provitamina A și cu retinolul, are efect anti-rid, fiind varianta ideală pentru a încetini procesul de îmbătrânire cutanată. Mai mult, vitamina A contribuie la reducerea intensității petelor pigmentare și uniformizează nuanța tenului. Este, de altfel, benefică și în ameliorarea aspectului de piele aspră, ternă, cu discolorații.
Pentru ca sustine mai ales sanatatea dermului, vitamina A este folosita foarte des in industria cosmetica.
Vitamina A: Lupta cel mai bine cu semnele imbatranirii
Vitamina A controleaza nivelul de sebum produs, reducand astfel inflamatiile de la nivelul pielii. In combinatie cu vitaminele E sau C, aceasta poate estompa complet urmele acneei.
Tot vitamina A stimuleaza si productia de colagen, fiind folosita astfel in produse care atenueaza semnele imbatranirii pielii – odata cu varsta, dar si in urma expunerii la soare.
Cremele imbogatite cu vitamina A pot reda stralucirea si luminozitatea tenului. Este compatibila cu toate tipurile de ten, insa recomandata de dermatologi mai ales pentru piele matura si uscata sau pentru tenul mixt si gras, cu tendinte acneice.
Este un antioxidant foarte eficient si lupta impotriva radicalilor liberi, atenueaza cearcanele si reduce aspectul de piele iritata. Cremele imbogatite cu vitamina A hidrateaza si catifeleaza pielea.
Datorita efectelor benefice la nivelul pielii, este prescrisa si in tratamentul unor afectiuni precum psoriazisul.
Vitamina E
Vitamina E este un ingredient de elita care reuseste sa mentina perfectiunea chipului tau. De ce? Simplu! Acesta este un antioxidant care are un rol important in procesul de detoxifiere al organismului.
Vitamina E: Amelioreaza uscaciunea si mareste protectia in fata ultravioletelor
Iti va ameliora leziunile cutanate si acneea. De asemenea, lupta impotriva imbatranirii premature a pielii, mentine un nivel optim de hidratare a tesuturilor si asigura sinteza colagenului.
Iata care sunt beneficiile vitaminei E asupra pielii:
- Avand in compozitie antioxidanti, aceasta va proteja pielea de radicalii liberi. De aceea, multe creme anti-aging o contin.
- Tine la distanta acneea. Vitamina E ajuta la tratarea acneei si estompeaza cicatricile lasate de aceasta pe fata ta. Sunt studii care arata ca persoanele care au acnee severa au si un nivel scazut de concentratie plasmatica a acestei vitamine.
- Hidrateaza pielea. Vitamina E contine tocoferolii si tocotrienolii, ingrediente care contribuie la hidratarea pielii.
- Reducere si estompeaza ridurile. Cine nu-si doreste acest lucru? O multime de studii sustin ca vitamina E aplicata direct pe zonele afectate de riduri face minuni. Mai mult, previne si aparitia acestora.
- Amelioreaza petele cauzate de imbatranirea tenului.
Vitamina C
Forma cosmetica de utilizare a vitaminei C este deosebit de populara, iar realitatea este ca aceasta popularitate este perfect justificata de beneficiile sale semnificative asupra pielii.
Forma chimica de vitamina C, destinata uzului topic, este creata astfel incat sa fie cat mai stabila la contactul cu oxigenul si lumina, sa fie acceptata de piele si sa o penetreze, dar sa nu fie iritanta. In plus, in procedurile cosmetice vitamina C este insotita de alti ingredienti care sa ii potenteze actiunea.
Vitamina C: Previne pierderea elasticitatii pielii
Primul efect, care ne intereseaza foarte mult, este contracararea efectelor nocive ale razelor UV. Aceasta se realizeaza in principal prin efectul vitaminei C de neutralizare a radicalilor liberi rezultati in urma expunerii la soare si care sunt principalii vinovati pentru modificarile celulare nedorite. Dar nu uitati, asta nu inseamna ca o crema cu vitamina C poate inlocui crema cu SPF. Crema cu factor de protectie solara o folosim inainte de orice expunere la soare, iar serumul cu vitamina C dupa expunere, in cazul in care pielea nu a suferit o arsura solara.
Un alt efect foarte cunoscut este efectul anti-ageing datorat rolului de coenzima vitala a vitaminei C in sinteza de colagen si elastina. Aceste macroproteine asigura fermitatea si elasticitatea pielii, iar fara vitamina C sinteza lor nu este posibila. Dieta echilibrata care ne aduce un aport zilnic de vitamina C este foarte importanta pentru activitatea pielii si starea de sanatate a intregului organism, dar daca dorim sa contracaram efectele timpului, serul cosmetic cu vitamina C este foarte necesar pentru ca el contine o forma speciala de vitamina C care, aplicata local, are efect de cel putin 8 ori mai mare asupra celulelor din piele decat forma ingerata.
Vitamina K
Vitamina K este esentiala in procesul de coagulare al sangelui, ajutand la vindecarea plagilor si la hemostaza. Printre functiile de baza ale vitaminei K se afla si ameliorarea unor afectiuni cutanate precum vergeturile, varicele, cicatricile sau hiperpigmentarea. Cercetarile arata ca efectele vitaminei K asupra pielii sunt mai limitate decat cele ale vitaminelor E si C.
Vitamina K: Pentru o piele mai tanara si ochi mai luminosi
Se gaseste de obicei in cremele destinate ingrijirii ochilor, care contin si retinol. Despre Vitamina K s-a demonstrat ca poate “deschide” sau ameliora cearcanele. Capilarele fragile din aceasta zona au numai de castigat de pe urma vitaminei, care impiedica blocarea acestora.
Un studiu recent a aratat ca cremele de ochi pe baza de Vitamina K, folosite zilnic, au efect vizibil dupa circa 4 luni. Din pacate, insa, cum produsele testate contineau si retinol, nu se stie care dintre ingrediente este cel “merituos”, despre cel din urma stiindu-se ca ingroasa pielea translucida de sub ochi (facand mai putin vizibile vasele de sange) si actionand asupra melaninei, care face cearcanele mai proeminente.
De aceea se recomanda folosirea unui produs care le contine pe amandoua, mai ales ca se crede ca retinolul mareste abilitatea Vitaminei K de a penetra pielea si a o deschide.
Un astfel de produs ar trebui aplicat seara, inainte de culcare, o data sau de doua ori pe saptamana, la inceput, pentru ca pielea sa se acomodeze cu retinolul, marind apoi numarul aplicarilor, cu cate o seara, saptamanal.
Vitamina D
Aceasta vitamina este produsa in principal atunci cand razele solare sunt absorbite de piele. Cel care catalizeaza acest proces este colesterolul. Vitamina D este mai apoi preluata de ficat si rinichi si transportata in tot corpul pentru a facilita producerea de celule noi sanatoase.
Aici se include si pielea, unde vitamina D joaca un rol major in culoarea tenului. Sunt studii care sustin ca ar fi utila chiar si in tratarea psoriazisului.
Vitamina D: Vitamina soarelui
În plus, există alți factori care influențează producția de vitamina D din piele:
- Dacă ești așezat sau dacă stai în picioare (atunci când stai întins efectele soarelui sunt de două ori mai puternice decât atunci când te afli în picioare sau când mergi)
- Dimensiunea suprafeței pielii iradiate de soare este esențială
- Utilizarea oricărei forme de protecție solară (haine, umbră sau loțiune cu SPF) reduce cantitatea produsă. Calculele arată faptul că utilizarea cremelor cu SPF reduce producerea vitaminei D sub 1%
- Tipul pielii și vârsta au o influență. În cazul persoanelor cu pielea deschisă, cele blonde sau roșcate vitamina D este produsă mai rapid decât în cazul celor cu pielea mai închisă, a persoanelor de culoare sau a celor brunete. În cazul celor cu vârsta de peste 65 de ani, sinteza vitaminei D este mai scăzută cu aproximativ 25%.
- Anumite infecții din organism pot reduce efectul vitaminei D.
Există numeroși factori individuali care joacă un rol în acest caz. Dacă oamenii lucrează în spații închise, iar contactul lor cu soarele se face la finalul zilei sau dacă hainele cu mâneci lungi împiedică razele soarelui să ajungă pe piele, producerea de prea puțină vitamina D se poate realiza chiar și vara (fapt dovedit de studiile referitoare la sănătatea oaselor).
Concluzie
Vitaminele sunt esentiale in mentinerea sanatatii personale si calitatii pielii. Acestea se pot regasi in diferite forme, lichide, praf, naturale, chimice sau alimente. Este de mentionat in caz de nevoie sa consultati medicul specialist si sa urmati recomandarile lui.
Fiindca cunoastem rolul esential al vitaminelor, acestea se pot regasi intr-o forma naturala introdusa in compozitia produselor noastre care pot fi gasite aici.
5 uleiuri antibacteriene
Uleiurile esențiale cu rol antibacterian: care sunt acestea și cum să le utilizați?
Uleiurile esențiale sunt utilizate de mult timp cu rol medicinal și în aromaterapie. Există multe uleiuri esențiale care pot distruge bacteriile, virușii și ciupercile fungice, fiind chiar mai eficiente decât antibioticele și fără efectele secundare ale acestora.
Uleiurile esențiale pot combate și preveni infecțiile și afecțiunile dermatologice. Aceste uleiuri au rol dezinfectant și elimină microbii care se găsesc în aerul din încăperi.
De ce să folosim uleiuri esențiale în loc de substanțe antibacteriene și antibiotice?
Rezistența la antibiotice este o problemă cu care bolnavii se confruntă din ce în ce mai des, iar acestea devin din ce în ce mai puțin eficiente în tratarea infecțiilor. În plus, administrarea de antibiotice distruge și bacteriile benefice din organism și e nevoie de administrarea de probiotice pentru refacerea florei intestinale.
Uleiurile esențiale reprezintă cel mai bun mod de a combate bacteriile fără a ne confrunta cu efectele secundare ale antibioticelor sau cu chimicalele din detergenții și soluțiile de curățat casnice.
Care uleiuri esențiale au cel mai puternic efect antibacterian?
1.Tea Tree (Arbore de Ceai)
Uleiul esential de tea tree, are proprietati antimicrobiene, antiseptice si antivirale, actionand benefic asupra unui spectru larg de bacterii si virusuri fiind recunoscut pentru rezultatele deosebite obtinute in infectiile bacteriene, virale sau fungice, sustinand in acelasi timp sistemul imunitar.
Datorita capacitatii de a reduce inflamatia, este folosit frecvent in produse pentru tratarea congestiei, bronsitei, tusei, durerii de gat, racelii, infectiile tractului respirator. Mirosul natural proaspat al Tea Tree ofera corpului o senzarie de revigorare.
Uleiul esential Tea Tree este eficient pentru tratarea tusei, racelii, datorita proprietatilor sale puternice de dezinfectare si decongestionare.
Uleiul Tea Tree este eficient impotriva virusului in decurs de 5 pana la 10 minute de expunere, asa cum se precizeaza cercetarile.
Vezi produse care contin ulei esential de Tea Tree (Arbore de Ceai) aici.
2.Menta
Uleiul esential de menta, este unul dintre cele mai bune uleiuri cu proprietati antiseptice, antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii, antimicrobiene si expectorante. Uleiul de menta este considerat a avea un efect antispasmodic, care ajuta la ameliorarea tusei.
Uleiul esential de menta se foloseste frecvent ca tratament pentru racelile comune, tuse, infectii ale sinusurilor, infectii respiratorii si inflamatii ale gurii si gatului, dureri de gat, dureri de cap, congestie toracica, subtierea mucusului si reducerea febrei.
Pentru a scapa de durerile de cap care insotesc raceala si gripa, uleiul esential de menta este foarte eficient. Datorita continutului de mentol confera o senzatie de calmare si racorire in corp, reducand in acelasi timp intensitatea tusei si imbunatatind capacitatea de a respira in mod normal. Analgezic natural, calmeaza durerile musculare
Vezi produse care contin ulei esential de Menta aici.
3. Rozmarin
Uleiul esential de rozmarin, Rosemary doTERRA, contine cineole componenta regasita si in uleiul esential de Eucalypt. Acestea contribuie la subtierea mucusului, reducerea inflamatiei din caile respiratorii precum si la calmarea tusei. Uleiul esential Rosemary este utilizat pentru tratamentul astmului, tusei convulsive, infectiilor sinusurilor, congestiei, infectiilor respiratorii.
Un studiu a constatat ca uleiul de rozmarin este eficient impotriva tulpinilor de bacterii rezistente la
Vezi produse care contin ulei esential de Rozmarin aici.
4. Lavanda
Acest ulei relaxează, calmează și contribuie la inducerea somnului. Uleiul esențial de lavandă are un puternic rol antibacterian și întărește imunitatea. Este folosit cu succes în tratarea acneei, psoriazisului și a altor afecțiuni inflamatorii ale pielii.
Uleiul de lavandă este în special eficient în tratarea acneei, deoarece previne înmulțirea bacteriilor responsabile de aceasta și grăbește vindecarea semnelor acneice și post-acneice. Puteți aplica uleiul de lavandă direct pe coșuri pentru a accelera dispariția lor și a preveni cicatricile.
Vezi produse care contin ulei esential de Lavanda aici.
5. Lamaie
Uleiul de mentă, cu aroma sa binecunoscută are o capacitate antibacteriană și antivirală foarte ridicată. Utilizat în aproape toate pastele de dinți pentru gustul și parfumul său proaspăt și răcoritor, uleiul de mentă mai are și rolul de a combate bacteriile nocive de la nivelul gingiilor. Aceste bacterii sunt responsabile pentru inflamația gingiilor și apariția cariilor.
Uleiul de mentă poate fi utilizat la dezinfectarea suprafețelor, pentru a odoriza încăperile sau pentru masaj. Turnați câteva picături în apa în care ați dizolvat o lingură de bicarbonat și obțineți o soluție de vase sau pentru curățarea gresiei și a faianței. Amestecați câteva picături cu ulei de migdale dulci și realizați un masaj pe piept sau pe frunte pentru îmbunătățirea respirației sau calmarea durerilor de cap.
Vezi produse care contin ulei esential de Lamaie aici.
Beneficiile uleiurilor asupra organismului
Uleiurile vegetale naturale se extrag din diverse seminte si nuci, cum ar fi: argan, avocado, cocos, migdale, măsline, ricin, etc.
În general, în domeniul cosmeticii, aceste uleiuri extrase prin presare la rece sunt utilizate datorită anumitor beneficii, specifice fiecărui tip de ulei în parte, aduse cu precădere tenului și părului.
Uleiurile naturale sunt recomandate mai ales in cazul tenului uscat, însă există diverse uleiuri pentru fiecare tip de ten în parte.
Aceste uleiuri, pot fi aplicate direct pe piele, însă pot intra și în compoziția diferitelor creme sau loțiuni, în funcție de efectul dorit asupra pielii (antirid, hidratare, cicatrizare, etc.).
O proprietate benefică a uleiurilor vegetale naturale este aceea că au capacitatea de a preveni, dar și de a trata diferite afectiuni ale pielii: acnee, riduri, cearcane.
Uleiul de cocos
Este unul dintre uleiurile de baza necesare producerii unui sapun natural de inalta calitate.El ajuta la obtinerea unui sapun 100% natural minunat , hitratant , tare, care face o spuma bogata, care curata pielea si o ingrijeste.
Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, dar se topeste rapid in contact cu pielea. Poate fi utilizat ca atare in ingrijirea pielii (inclusiv cea a bebelusilor) si a parului ,fiind apreciat si pentru parfumul sau fin,exotic
Uleiul de cocos simplu este un bun aliat al femeilor insarcinate, reusind sa previna aparitia vergeturile, daca este aplicat frecvent. Adauga cateva capsule de vitamina E in uleiul de cocos topit si obtii un tratament foarte hranitor pentru pielea uscata.Rezultate foarte bune s-au obtinut in tratarea acneei si eczemelor cu uleiul din nuca de cocos datorita proprietatilor sale naturale antibacteriene,antivirale si antifungice.Este bun pentru orice tip de ten,nu are contraindicatii,este hidratant,nutritiv,emolient,catifelant si contribuie la restaurarea barierei hidrolipidica,la prevenirea si tratarea ridurilor.
Rezultate la fel de bune vei obtine si in tratarea parului subtire si fragil prin aplicarea unei masti cu ulei de cocos.Pune in palma cateva lingurite de ulei, maseaza pe scalp si pe toata lungimea parului, lasa sa actioneze cel putin 15 minute, apoi spala-te pe cap. Este medicamentul preferat al sportivilor si persoanelor care fac multa miscare pentru ca masajul medical nu este numai reconfortant, dar ajuta la controlul atent al kilogramelor in plus. Mai mult, intareste structura musculara si mareste performanta fizica. Substantele active sunt acizii continuti, cu numeroase proprietati antibacteriene si antioxidante. Tocmai de aceea, uleiul de nuca de cocos s-a folosit inca din cele mai vechi timpuri in medicina Ayurvedica precum un excelent remediu naturist.
Uleiul de masline
Este tot un ulei de baza necesar producerii unui sapun natural de inalta calitate, si probabil unul din cele mai bune. Acesta este încărcat cu vitamine, minerale si proteine.
Sapunurile naturale si lotiunile ce contin acest ulei sunt ușoare și cremoase. Datorită proprietăţilor pe care le are, uleiul de măsline este o adevărată binefacere când vine vorba de îngrijirea pielii. Cremele anti-age pot fi înlocuite foarte uşor cu uleiul de măsline, deoarece diminuează ridurile şi hidratează tenul, regenerează , curăţă pielea si este un filtru UV natural. Uleiul de masline atrage umezeala si o pastreaza, creand la suprafata pielii un film permeabil, care permite pielii sa respire, sa transpire si in acelasi timp ii mentine hidratarea.
Este potrivit si pentru pielea bebelusilor. Uleiul de masline confera stralucire parului uscat si deteriorat. Pentru acest tip de par este indicata o masca hidratanta pregatita dintr-un galbenus de ou si o lingura cu ulei de masline. Parul se maseaza cu acest amestec cu 20 de minute inainte de baieCompresele sau cremele cu ulei de masline hidrateaza si inmoaie stratul cornos de pe calcai Pentru sezonul friguros puteti sa va folositi de el si ca un gloss natural de buze, hidrateaza si face pielea mult mai elastica.
Uleiul de palmier
Se obţine din miezul fructului de palmier african. Este un ulei bogat în vitamina E şi în carotenoizi, precursorii vitaminei A, ambele fiind antioxidanţi naturali, ce protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi. Este considerat unul din cele mai naturale uleiuri.Confera fermitate si mareste durata de viata a sapunului. Untul de shea – este un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice naturale din întreaga lume, atât în zonele de baştină, cât şi în cele mai luxoase saloane occidentale.Untul de shea poate fi folosit pe întregul corpul; va furniza virtuţi hidratante pentru pielea uscată sau pentru protecţie solară. Acesta contine cantitati mari de vitamina A , E , F, K, minerale naturale, ce protejeaza pielea de razele UV si de efectele lor nocive (printre care si imbatranirea prematura a pielii).
Uleiul de migdale
Uleiul de migdale poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si estetic, deoarece exista numeroase beneficii pe care acest ulei le poate oferi atat pentru sanatate cat si frumusetea unei persoane.
Uleiul de migdale este recomandat in cazul celor la care alte tratamente pentru remedierea problemelor legate de caderea parului nu au functionat. Masajul scalpului cu ulei de migdale, de doua ori pe saptamana are un efect remarcabil in acest sens, iar parul va creste mai rapid si va fi ma sanatos. Explicatia este ca uleiul de migdale este o sursa importanta de vitamina E. Migdalele mai contin si alte minerale esentiale cum ar fi magneziu si calciu, vitamina D si au un nivel ridicat de grasimi.
Uleiul de migdale neprelucrat imbunatateste gustul mancarurilor si poate fi folosit inclusiv pentru salate, cereale si sandwichuri. Pe langa faptul ca sunt foarte nutritive, migdalele au multiple intrebuintari in industria cosmetica. Uleiul de migdale are culoare galben deschis si este extras din miezul migdalelor.
Untul de shea (numit si unt de Karite)
Este extrem de bun pentru pielea uscata si imbatranita dar si pentru persoanele care sufera de anumite afectiuni dermatologice: dermatite, eczeme, acnee sau psoriazis. Masca cu unt de shea pentru par este foarte hranitoare pentru parul uscat si casant Untul de shea este perfect si pentru bebelusi, mai ales ca il poti folosi atat in apa pentru baie cat si direct pe piele facandu-le masaj in zonele cu iritatii de la scutece. Untul de shea este bogat in substante nesaponificabile, asadar este excelent pentru a fi folosit la fabricarea sapunului 100% natural.
Untul de cacao
Contine o cantitate impresionanta de antioxidanti care actioneaza pentru a preveni efectele nocive ale radicalilor liberi ce distrug celulele pielii si provoaca imbatranirea prematura; asta il face foarte util industriei farmaceutice si cosmetice ( fabricarea sapunului 100 % natural, crème pentru fata si corp, creme de protective solara, creme anticelulitice, etc.) Untul de cacao hidrateaza intens pielea – este bogat in grasimi care, in contact cu pielea sunt absorbite foarte repede, spre deosebire de alte produse de hidratare, nu blocheaza porii si permite pielii sa respire. Datorita continutului de vitamina A si E ajuta pielea sa se regenereza foarte repedeStimuleaza sinteza colagenului, reda elasticitatea si tonusul pielii.Folosind unt de cacao in mod frecvent, vei avea o piele mai moale, mai catifelata si mai hidratata. In combinatie cu untul de Shea, untul de cacao actioneaza eficient impotriva vergeturilor si a arsurilor. Untul de cacao previne varfurile despicate, da volum parului , il regenereaza si il revitalizeaza. Untul de cacao este ingredientul principal in cremele de protectie solara pentru ca asigura un bronz cafeniu, uniform si de lunga durata.
Uleiul de samburi de struguri
Toamna, dupa ce strugurii sunt folositi in diverse procese de vinificatie, samburii nu se arunca, ci se preseaza la rece obtinandu-se astfel un ulei special, usor transparent dar de nuanta galbena-verzuie, fara un miros aparte, insa cu un gust dulceag si placut, ulei la adresa caruia medicii nutritionisti si dermatologi au numai cuvinte de lauda. Este foarte valoros in ceea ce priveste frumusetea si intretinerea pielii. Are un efect tonic si revigorant asupra pielii, hidratand pielea si lasand-o elastica. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu ulei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea. Avantajul folosirii acestui ulei pe piele este acela de a fi absorbit rapid in piele si de a o hidrata perfect, nelasand-o deloc grasa. Uleiul din samburi de struguri are proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene, proprietati care il fac un ulei ideal pentru producerea sapunului 100 % natural.
Uleiul de avocado
Uleiul de avocado se obţine prin presarea la rece a pulpei deshidratate de avocado. El contine vitaminele A, B, D, E, K, fier, zinc, magneziu, lecitină şi clorofilă. Are proprietăţi hidratante, emoliente, antirid, cicatrizante, antibacteriene. Este unul dintre cele mai active si mai eficiente ingrediente folosite in industria cosmetica. Uleiul de avocado regenereaza celulele , vindeca eczeme si diferite afectiuni ale pielii si scalpului. Avand un procent foarte mare de substante nesaponificabile este minunat de folosit in compozitia unui sapun 100% natural.
Asadar, uleiurile naturale sunt recomandate atât în alimentație cât și pentru îngrijirea pielii și a părului, iar fiecare poate găsi un ulei prielnic.
Daca iti doresti un ulei de corp 100% natural, il poti achiztiona din magazinul nostru aici.
Sare de Baie – 10 Beneficii asupra organismului
Un moment de răsfăț, la finalul unei zile obositoare, reprezintă elementul cheie care îți poate schimba total starea de spirit, făcându-te să uiți complet de grijile de peste zi. Băile cu sare sunt o minune pentru sănătate și pe lângă capacitatea lor de a elimina stresul, acestea pot rezolva o mulțime de alte probleme.
Atunci când nivelul de energie este scăzut sau când nu ești chiar în cea mai bună dispoziție, zilele ajung să pară interminabile și de multe ori nici la finalul acestora nu îți poți recăpăta echilibrul. O baie fierbinte cu sare și uleiuri esențiale reprezintă modalitatea prin care poți pune capăt unei zile stresante, acest truc relaxând organismul și îmbunătățind calitatea somnului.
10 Beneficii ale sarii de baie
1. Reduce conditiile inflamatorii
Daca suferiti de afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul, eczema, acneea sau rozaceea, proprietatile baii de sare epsom pot fi exact ceea ce aveti nevoie. Poate stimula circulatia in aceste zone pentru a imbunatati rata de vindecare, imbunatatind in acelasi timp starea de sanatate a pielii si ajuta la indepartarea celulelor moarte.
2. Actioneaza ca ajutor pentru ameliorarea durerii
Daca sunteti in cautarea unei ameliorari a durerii, proprietatile analgezice ale baii de sare sunt bine cunoscute. Chiar si o singura baie de sare poate ajuta la ameliorarea durerii datorita naturii linistitoare.
3. Tratamentul artritei
Multi oameni care sufera de artrita marturisesc beneficiile sarii de baie. Sarurile si caldura apei nu numai ca vor ajuta la ameliorarea tensiunii musculare si a inflamatiei in articulatiile mainilor, soldurilor si picioarelor, dar va elimina si durerea din aceste zone.
4. Amelioreaza stresul
Daca va simtiti nervos sau anxios, dovezile evidentiaza baile de sare ca remediu rapid. Ajuta la echilibrarea nivelurilor electrolitice si promoveaza functia nervoasa adecvata la nivel hormonal si miscarile neurotransmitatoare, care sunt esentiale pentru starea de bine.
5. Imbunatateste calitatea somnului
Pentru cei care sufera de insomnie sau intrerupe in mod regulat somnul, o baie cu sare epson cu o ora inainte de a va culca poate fi o solutie rapida si simpla. Caracterul linistitor al magneziului, un mineral care este prezent in celulele corpului, joaca un rol important in functia de neurotransmitatori. Cand aveti exces de magneziu, corpul este capabil sa converteasca mai multa serotonina din triptofan, care poate ajuta somnul si regleaza ritmul circadian.
6. Detoxifica corpul
Unele studii au descoperit ca baile de sare pot accelera abilitatea de detoxifiere a corpului, in primul rand datorita impactului pe care aceste bai il poate avea supra nivelurilor de electroliti. Atunci cand corpul poate procesa mai eficient fluidele, acesta poate stoca mai putine toxine si le va elimina mai rapid, ceea ce poate reduce inflamatia si poate ajuta sistemul imunitar. De asemenea, toxinele sunt extrase direct din piele ca urmare a osmozilor inversi in timpul unei bai de sare epsom, conform numeroaselor rapoarte.
7. Sistemul nervos sanatos
Avand in vedere modul in care baile de sare epsom sunt capabile sa ajute la reglarea electrolitilor, inseamna ca functia nervului este imbunatatita. Sistemul nervos se bazeaza pe fluidul electric din corp pentru a transmite mesaje si semnale in mod eficient, ceea ce poate ajuta functia musculara si chiar la activitatea cognitiva.
8. Trateaza arsurile solare
Efectele calmante si antiinflamatorii ale unei bai de sare pot fi extrem de eficiente pentru cineva care sufera de arsuri solare. Acesta baie va conduce circulatia sangelui pe locul arsurii si va accelera procesul de vindecare, reducand durerea.
9. Reduce inflamatia
Picioarele umflate este o conditie incomoda si potential dureroasa pentru multi oameni, in special pentru femeile insarcinate si persoanele care tind sa lucreze in picioare timp indelungat. In aceste conditii inmuiati picioarele intr-un recipient mai mic, iar sarurile va vor ajuta sa reduceti umflarea si sa usurati durerea. Daca aveti picioarele umflate in mod constant, luati in considerare schimbarea pantofilor.
10. Vindeca muscaturile de insecte
Daca aveti muscaturi de tantari, albine, paianjen, capuse sau de orice alte insecte, dupa dezinfectare, o baie cu sare poate fi urmatorul pas pentru ameliorarea durerii si stimularea procesului de vindecare. Aceasta va reduce mancarimea si umflarea muscaturii.
Atentie! Baile de sare epsom prea lungi sau prea frecvente poate da reactii adverse, cum ar fi diaree sau deshidratare.
Diareea: expunerea extinsa la sulfatul de magneziu poate avea efect laxativ asupra organismului si, in functie de cantitatea absorbita de organism, poate provoca diaree in unele cazuri. Din nou, limitarea baii la mai putin de 20 de minute nu are efecte secundare neplacute.
Deshidratarea: baile lungi sau dese poate provoca o usoara deshidratare, este recomandat sa va limitati la aceste bai de 2 -3 ori pe saptamana.
Sursa: https://www.organicfacts.net/epsom-salt-bath.html
Puteti comanda sare de baie bogata in beneficii dand click aici.
Diferența dintre sarea marină și cea de himalaya
Fiecare sare, cea de himalaya și cea marină au beneficii diferite. Acestea se datorează compoziției lor. În continuare v-om afla împreună ce anume le diferențiază și ce beneficii ne pot aduce fiecare. Precum și modurile în care le putem utiliza. V-om discuta despre fiecare în parte și la final tragem o concluzie.
Sarea Marină
Sarea de mare este o sare obținută prin evaporarea apei de mare, fiind utilizată în bucătărie și în produsele cosmetice. Este istoric numită sare de golf În general, mai scumpă decât sarea de masă, este frecvent utilizată în bucătăriile gourmet și în produsele destinate îngrijirii corpului. Apa de mare este în principal compusă din următorii ioni de sare, enumerate în ordinea descrescătoare a abundenței de greutate:
Clorură de sodiu | 55.03% |
Sodiu | 30.59% |
Sulfat | 7.68% |
Magneziu | 3.68% |
Calciu | 1.18% |
Potasiu | 1.11% |
Bicarbonat de sodiu | 0.41% |
Bromură | 0.19% |
Borat | 0.08% |
Stronțiu | 0.04% |
Alte elemente | 0.01% |
Deși salinitatea apei de mare variază în întreaga lume, proporțiile relative ale ionilor constitutive ale acesteia rămân constante.
Am aflat de unde provine și din ce este formată. O putem utiliza în bucătărie sau pentru îngrijirea noastră. În cazul gustului, gurmanzii de multe ori cred că sarea de mare ar avea un gust și o textură mai bună și decât sarea de masa obișnuită, deși nu se poate gusta întotdeauna diferența atunci când aceassta este dizolvată.
O utilizare în scopul îngrijirii pielii a sării de mare poate fi dizolvând-o în apa în care urmați să faceți baie. Aceasta îmbunătățește circulația, fiind în același timp și un bun exfoliant pentru pielea corpului sau chiar a fetei. Un alt beneficiu recunoscut al acesteia este faptul că ea ajuta la restabilirea barierei de protecție a pielii, în ideea de a o menține sănătoasă. Exista experți care spun că sarea de baie duce la eliminarea toxinelor din orgasim, fiind responsabila cu obținerea unor pori curați.
Efectul anti-îmbătrânire este și el recunoscut în cazul acestui produs de îngrijire a pielii. De asemenea, persoanele care au probleme cu acneea, în special în zona pieptului sau a spatelui, reușesc să le vindece cu ajutorul unei terapii cu sare de mare. Sarea de mare creează o bariera de protecție care nu permite microbilor să treacă, generând un strat destul de generos din punct de vedere al protecției.
Sarea de Himalaya
Sarea Himalaya este sare de rocă (halită) extrasă din regiunea Punjab din Pakistanul modern. Sarea are adesea o tentă rozalie datorită impurităților minerale. Este folosit în principal că aditiv alimentar că sare de masă, dar este folosit și că material pentru gătit și prezentare de alimente, lămpi decorative și tratamente spa. Sarea este comercializată cu pretențîi că beneficiază de sănătate, dar nu există dovezi clinice pentru astfel de afirmații.
Sarea din Himalaya este similară chimic cu sarea de masă. Unele săruri extinse în Himalaya nu sunt adecvate pentru utilizare că alimente sau industriale, fără purificare din cauza impurităților. Unele cristale de sare din această regiune au o culoare alb-deschisă până la transparentă, în timp ce impuritățile din unele vene de sare îi conferă o culoare roz, roșiatică sau roșu sfeclă.
Analiza arată că conținutul principal de sare din Himalaya este de aproximativ 96% clorură de sodiu, conținutul rămas constând din minerale tipice, cele mai multe în cantități minime.
Sarea din Himalaya este similară din punct de vedere nutrițional cu sarea comună de masă, deși îi lipsește iodul benefic adăugat la sarea de masă iodată comercială.
Sarea din Himalaya este folosită pentru aromatizarea alimentelor. Impuritățile care îi conferă nuanța sa roz deosebită au dat naștere la concepția greșită că este mai sănătos decât sarea comună de masă. Nu există dovezi științifice care să susțină asemenea afirmații.
Sarea din Himalaya este de asemenea folosită pentru a face „lămpi cu sare”, în care becurile sunt plasate în blocuri scobite de sare din Himalaya pentru a radia o nuanță rozalie. Susține că utilizarea lor are ca rezultat eliberarea de ioni care beneficiază de sănătate nu sunt fundamentate.
De asemenea sarea de himalaya este folosită și ea în timpul băilor revigorante sau cu scopul de relaxare. Aceasta aducând cu ea beneficiile ei datorate compoziției acesteia.
Bogată în oligoelemente, în special în fier, calciu şi potasiu, sarea roz de Himalaya permite o bună regenerare a sângelui.
Fiind un detoxifiant puternic, aceasta are proprietatea de a distruge substanţele nocive din organism şi metalele grele (mercurul şi plumbul). În plus, dizolvă depunerile de calciu, pe termen lung având o acţiune benefică asupra unor afecţiuni precum artroza, artrita, reumatismele deformante sau litiaza renală şi cea biliară.
Pe lângă principalele beneficii enumerate mai sus, sarea roz de Himalaya ajută şi la:
– Reducerea semnelor îmbătrânirii;
– Prevenirea crampelor musculare;
– Creşterea nivelului de hidratare a organismului;
– Fortifierea oaselor;
– Scăderea tensiunii arteriale;
– Îmbunătăţirea circulaţiei.
Concluzie
De asemenea sarea de himalaya este folosită și ea în timpul băilor revigorante sau cu scopul de relaxare. Aceasta aducând cu ea beCele 2 săruri pot fi folosite aproape identic dar în cazul folosinței lor în scopul de îngrijire, se pot vedea beneficiile diferite mult mai proeminent dar ambele oferă un efect relaxant utiliaztorului. Recomandarea noastră personală este folosirea sării marine cu scopul de reîncărcare și relaxare iar sarea de Himalaya cu scopul de relaxare, tonifiere și prevenire. În cadrul magazinului puteți găși 6 rețete care includ aceste două tipuri de sare precum și alte ingrediente naturale care oferă alte beneficii pentru o baie bine meritată.neficiile ei datorate compoziției acesteia. Puteti afla mai multe accesand magazinul nostru.
Sarea amara (Epsom) si beneficiile ei
Ce este sarea amara sau numita si sare Epsom. Aceasta nu este chiar o sare, ci un compus mineral pur de magneziu si sulfat. Este cunoscuta ca fiind un remediu natural impotriva multor afectiuni, dar printre utilizarile ei se numara si cele de frumusete, gospodarie sau gradinarit.
Ingredientul principal al sării amare, magneziul, este unul dintre cele mai importante minerale pentru organism. El contribuie la buna funcționare a sistemului nervos și muscular în timp ce partea a doua a compusului, sulfatul, susține absorbția substanțelor nutritive, calmarea durerilor de cap și eliminarea toxinelor din organism.
Multe dintre beneficiile sării amare au fost studiate de oamenii de știință, iar rezultatele nu i-au surprins deloc pe cei care foloseau acest produs de ani buni, ca tratament lăsat moștenire din părinte în copil. Mai jos sunt principalele beneficii ale sării amare.
Beneficii
Sarea amara amelioreaza durerea
Sarea amara are proprietati antiinflamatorii, motiv pentru care este un remediu excelent impotriva durerilor. In plus, cicatrizeaza taieturile, grabind vindecarea ranilor. Este un tratament foarte eficient chiar si pentru ameliorarea febrei musculare. Pentru a scapa de dureri, iti recomandam baile cu apa fierbinte in care sa adaugi sare Epsom.
Sarea amară detoxifica
Sarea Epsom se numara printre adjuvantii ideali pentru curele de slabire si de detoxifiere. Datorita faptului ca are o componenta bogata in sulfat, aceasta actioneaza pentru eliminarea toxinelor la nivelul pielii. Baile cu sare amara sunt eficiente si in acest caz.
Reduce stresul
Atunci cand suntem stresati sau cand resimtim stari de anxietate, organismul nostru pierde magneziu si stimuleaza secretia de adrenalina. Pentru ca este un produs bogat in magneziu, sarea amara are capacitatea de a induce o stare de relaxare si de la calm, la nivelul mintii si al corpului.
Exfoliere celulele moarte cu sare amară
Sarea amara este ideala si pentru a obtine un ten curat si stralucitor. Utilizeaza acasa o metoda eficienta de a-ti exfolia pielea: adauga o jumatate de lingurita de sare Epsom in gelul tau de curatare si maseaza bland timp de 1-2 minute, dupa care clateste cu apa rece.
Confera volum parului cu sare amară
Parul tau poate arata mai bine si poate fi mai sanatos daca inlocuiesti, o data pe saptamana, tratamentele de par cu o masca handmade pe baza de sare amara. Aceasta se prepara foarte simplu, adaugand peste balsamul de par o cantitate de sare amara (de regula cele doua produse se combina in parti egale). Incalzeste amestecul si aplica-l pe par, lasandu-l sa actioneze timp de 2 minute.
Utilizare sare amară pentru fertilizarea gazonului
Plantele au nevoie de magneziu, sulfat si de alti nutrienti pe care sarea Epsom ii are, ba chiar din plin. Astfel, aceasta poate fi utilizata pentru ingrijirea gazonului, protejandu-l de uscaciune si de ingalbenire.
Daca doresti sa te bucuri de beneficiile sarii amare, gasesti aici ce ai nevoie NobleLotus.com